Schysst grafik för cykeluthyrning i Europas storstäder

Checka in sidan http://www.almocamping.se/cykel-genom-stan  för att få veta hur du ska gå tillväga för att använda lånecyklar i Paris, Berlin etc.  I Amsterdam t.ex. som är som gjort för cyklar är det faktiskt företräde för cyklister och som fotgängare har man ofta gjort misstaget att råka gå på cykelgatorna och få ilska tillmälen kallat efter sig.

Men man förstår själv när man väl kommit upp på cykeln och ska ta sig till Hard Rock Cafe eller sin favorit ostbutik på morgonen. Man är lite skraj först då tempot är snabbt och folket vana cyklister. Men skaffa dig först ett OV-fietskaart för endast cyklar eller ett OV-Chipkaart så kan du även använda det för kollektivtrafiken.

Detta kostar 7,50 € och sedan måste du tanka upp ditt kort antingen online eller vid särskilda automater som ofta finns i anslutning till tågstationerna. Du kan även låna cyklar med elmotor (fastän allt är så platt så det behövs knappt någon ansträngning för att ta sig fram) eller elektriska scootrar. Du visste kanske inte att det går 2 cyklar per invånare i Nedeländerna?

grafik för cykeluthyrning i Europas

 

Be Sociable, Share!